dissabte, 25 d’abril del 2015

Children Learn What They Live Dorothy law



Dorothy Law fa un manifest de com canalitzar l’amor incondicional que els pares sentim pels fills en benefici d’un major benestar present i futur. Parteix de la base inqüestionable de la gran capacitat d’aprenentatge que tenen els infants. Això fa que siguin capaços de copiar al mil·límetre les nostres accions, allò que fem, allò que veuen de nosaltres és allò que fan seu  i que faran servir en la seva vida futura.  No es cansa de repetir que hem de predicar amb l’exemple, allò que fem és el que és veritablement important. Ens posa nombrosos exemples de la vida quotidiana que ens poden servir per reforçar l’autoestima, mostrar possibilitats, ensenyar un valor...Són situacions quotidianes però molt valuoses i transcendents per a l’educació dels nostres fills. 
Fa un crit a la individualitat de cada nen i al respecte per aquest fet. Cada ú ha d’anar descobrint el seu camí amb l’exemple i al costat dels seus progenitors o adults més propers, en aquest sentit convida l’adult a fer preguntes a l’infant davant de situacions de conflicte, cal posar l’enfasi en el fet i no en el nen.
Aquest llibre segueix com a índex el poema que l’autora va escriure l’any 1954. A  partir d’aquí repassa tots els aspectes que afecten a la persona al llarg de la seva vida, la por, l’agressivitat, el ridícul, els gelós, la vergonya, la tolerància, els elogis, l’acceptació, la solidaritat, la seguretat... No  a nivell teòric sinó a partir d’escenes que es donen cada dia i sempre mostrant la millor  manera per solucionar-ho, quan intervenir, quan restar al marge..., el nen captarà el que diem però  sobretot com ho diem, el gest, la mirada...
Enfadar-se no és una forma efectiva per canviar els hàbits i el comportament dels nostres fills. Cal idear solucions creatives als conflictes i deixar que els nens també aportin les seves.
El  llibre acaba amb la mateixa tònica, posant de relleu la gran importància de l’ambient, l’entorn de l’infant els adults que l’acompanyen, la família té una gran responsabilitat en les seves accions quotidianes  alhora de fer créixer i conduir aquell infant que busca el seu camí. No cal dir que l’harmonia familiar és un element que no té preu i una aspiració que s’hauria de donar en qualsevol llar del món, aquesta és l’herència més valuosa que podem deixar als nostres fills.

“La majoria dels principals problemes del món actual es generen a dintre casa.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada